Hedelmäiset rahkaleipäset

Tarvitset:

  • 2-3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl mysliä
  • 1 tlk leivinjauhe
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita
  • 1/2 dl taateleita kuutioituna
  • 1/2 dl cashewpähkinöitä murskattuna
  • 1/2 tlk suolaa
  • 100 g Polar 5 % raastettuna
  • 250 g maitorahkaa
  • 1/2 dl mantelimaito/kevytmaito
  • 1/2 dl oliiiviöljyä

Valmistat rahkaleipäset näin: 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon karpalot, taatelit, pähkinät ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Lisää loput aineet ja sekoita kevyesti. Älä vaivaa taikinaa liikaa, ettei siitä tule sitkeää. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Muotoile leivinpaperilla peitetylle ja jauhotetulle pellille neljä pyöreää leipästä, n. 1cm paksuisia. Käytä jauhoa apuna, jotta saat leipäset paineltua. Paista 225 asteessa n. 15-20 min kunnes ovat kypsyneet ja pohja on paistunut rapeaksi. Leipäset maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.



    Haluatko maksaa liikuntaeduilla?