Makea banaanileipä (kakku) 

Ainekset:

  • 300g banaania
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 1,2 dl vettä
  • 20g cashewpähkinöitä
  • 50g kaurahiutaleita
  • 80g mantelijauhoa
  • 120g kaurajauhoa
  • 1½ tl kanelia
  • 1 tl steviaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl vanilja-aromia
  • ¼ tl kuivattua, jauhettua inkivääriä
  • ¼ tl suolaa

     Valmistusohje:

    Laita uuni lämpenemään 180’C. Jauha cashewpähkinät hienoksi jauhoksi tehosekoittimessa tai smoothiemakerissa. Lisää sekaan vesi ja pyöritä muutama minuutti silkkisen cashewkerman aikaan saamiseksi.

     Erottele kananmunista valkuaiset keltuaisista, käytä vain valkuaiset. Kuori ja muussaa banaanit lautasella haarukkaa käyttäen tahnaksi. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.

    Kaada banaanileipätaikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan, koristele rippusella kaurahiutaleita tai ohuilla banaanisiivuilla ja paista 180°C n. tunti. Nosta leipä leivinpaperilla pois vuoasta ja viipaloi. Nauti vadelmasurvoksen (200g vadelmia, hippunen steviaa) tai vedellä notkistetun pähkinävoin kanssa (jos jaat leivän useampaan annokseen ja tasaat rasvan ja hiilarin määrän siten).

    Resepti sopii useimpien valmennustemme ruokavalioon ja sen on laatinut Eeva-Maria Lisko. 

    Haluatko saada vinkkejä, reseptejä ja pysyä kartalla ajankohtaisista tarjouksista ja valmennuslähdöistä? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi skrollaamalla alas!



    Haluatko maksaa liikuntaeduilla?