Vihreä rapuburgeri

Ainekset:

  • 2 siivua ruisleipää (tässä tosi tumma)
  • 140g jättirapuja
  • suolaa, chilirouhetta, ½ limen mehu
  • kesäkurpitsaa, vihreää paprikaa, salaattia
Avocadotahna:
  • ½ avocado
  • ½ limen mehu
  • tuoretta korianteria silputtuna
  • suolaa, pippuria

Valmistat rapuburgerin näin: 

Valmista tahna muussaamalla avocado ja lisäämällä sen joukkoon muut ainekset. Tee ravuille marinadi limemehusta, suolasta ja chilorouheesta. Anna rapujen maustua siinä hetki ja pujota ne sen jälkeen pitkään grillivartaaseen kypsennyksen helpottamiseksi. Leikkaa kesäkurpitsa n. ½ cm siivuiksi ja paprika kiekoiksi. Grillaa kesäkurpitsat ja paprikat niin että ne saavat hieman väriä. Kypsennä myös rapuvarras nopeasti molemmilta puolilta. Ravut kypsyvät hetkessä, joten älä pidä niitä grillissä liian kauan. Kypsennyksen jälkeen ravut voi ottaa pois vartaasta.

Lämmitä leipiä grillissä hetki molemmilta puolilta. Kokoa burgeri. Levitä avocadotahnaa molemmille leiville ja kokoa sitten pohjan päälle salaatti, grillatut kesäkurpitsat sekä paprika. Lisää ravut ja lopuksi vielä kansi päälle. Nauti heti!

Tämä resepti sopii myös Superdieetti® -valmennuksen ruokavalioon. 


Haluatko maksaa liikuntaeduilla?